Du er nok blevet ramt: Hver anden danske hjemmeside bryder loven

112

24/08/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Det gælder over halvdelen af danske hjemmesider og næsten 60 procent af virksomhedssider.

En ny undersøgelse fra performance marketing bureauet Refyne afslører, at mere end 53 procent af danske hjemmesider sporer ulovligt uden brugerens samtykke. Undersøgelsen omfatter analyser af i alt 44.794 sider.

Af det store antal sider er 29.441 fra virksomheder. Blandt de analyserede virksomheder sporer hele 60 procent ulovligt.

Interessant nok viser det sig, at en tredjedel af de virksomheder, der sporer ulovligt, også har en cookie-popup på deres hjemmeside. .

“Det er dybt bekymrende, men ikke overraskende, at en så stor mængde virksomheder stadig kæmper med overholdelse af gældende lovgivning,” udtaler Rasmus Rønbro Christensen der er Partner og Tracking lead hos Refyne.

"Det er vigtigt for virksomheder at forstå, at den her overtrædelse ikke kun handler om lovgivning, men også om brugernes tillid og privatliv. For nogle virksomheder kan udnyttelsen af denne data være forskellen mellem overskud og underskud, hvilket får dem til at løbe den store risiko."

Rasmus fortsætter: “Problemet kan let løses, og det bør være et primært fokus for ledelsen i de pågældende organisationer. Med den hastighed, som datalovgivning udvikler sig, er det sandsynligt, at myndigheder vil fokusere mere på denne problematik i fremtiden.”

Han opfordrer virksomheder til at revurdere deres tracking-strategier og sikre, at de er i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Flere konklusioner fra undersøgelsen kan læses på: https://refyne.dk/cookiestatistik/