Drabssag fra Viby: Politiet offentliggør video af skud

112

05/5/22 | 13:46

Foto: Politiet, screenshot fra video
Foto: Politiet, screenshot fra video

Skrevet af Redaktionen

Østjyllands Politi offentliggør nu en video, der viser den formodede gerningsmand til skuddrabet i marts på en 21-årig mand i Viby.

På overvågningsvideoen optaget på gerningsstedet på Søndervangs Allé ser man manden løbe langs vejen og affyre flere skud. Et skud ramte den 21-årige mand, der helt tilfældigt kom kørende forbi i sin bil. 

”Det er helt undtagelsesvist, at vi bringer en video af skuddene affyret i en drabssag, og vi er klar over, at det kan virke voldsomt. Vi vurderer dog, at det kan være et vigtigt efterforskningsskridt i efterforskningen af drabet og vi håber at offentliggørelsen af videoen kan give os nogle værdifulde oplysninger, ” siger politiinspektør Brian Voss Olsen. 

Kan måske genkendes på hans gang

Videoen er optaget på længere afstand, og man kan ikke se ansigtet på gerningsmanden, men politiinspektøren håber, at nogen alligevel vil kunne genkende personen. 

”Det kan for eksempel være, at nogen kan genkende gerningsmandens statur eller hans lidt særlige måde at bevæge sig på. Vi har brug for borgernes hjælp og for alle de input, vi kan få, og hvis man har en formodning om, hvem manden på videoen er, eller ved noget om den her sag, så kontakt politiet med det samme, ” siger Brian Voss Olsen. 

Siden drabet natten til den 8. marts har Østjyllands Politi efterforsket sagen intensivt, og foretaget en lang række tekniske undersøgelser. Blandt andet har efterforskerne indhentet mange timers videoovervågning, som systematisk er blevet gennemgået. 

Det er fortsat politiets klare overbevisning, at den dræbte 21-årige mand var et sagesløst offer, som absolut ingen forbindelse har haft til det kriminelle miljø eller bandemiljøet.