Dansk mand overfaldet: Frarøvet benproteser og smidt i flod

112

30/03/2022

Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Den 80-årige Aage Christensen blev overfaldet i Nairobi.

Den 80-årige Aage Christensen fra Nyborg på Fyn har svævet mellem liv og død efter det voldsomme overfald i Nairobi i Kenya.

Munden skåret op

Aage bor halvdelen af året i det afrikanske land og er derfor ikke bare en feriegæst. Nairobi er hovedstanden i Kenya, og navnet ”Nairobi” betyder koldt vand.

En af mandens bekendte fortæller til Fyens.dk, hvordan overfaldet er fundet sted:

Aage Christensen blev stukket ned, fik halvdelen af munden skåret op og blev frarøvet både penge, pas, benproteser og kunstige tænder før han blev smidt i floden. Siden kom han på hospitalet, hvor han har svævet mellem liv og død

Bekræftet af udenrigsministeriet

Fyens Stiftstidende har kontaktet Udenrigsministeriet for at få historien bekræftet og har fået følgende svar:

"Udenrigsministeriets Borgerservice kan bekræfte, at der ydes konsulær bistand til en dansk statsborger i Kenya. Udenrigsministeriets borgerservice har tavshedspligt i personsager og kan ikke give yderligere oplysninger."

Det har tidligere været rapporteret at Udenrigsministeriet ville betale for Aages rejse tilbage til Danmark, men dette lader ikke til at være tilfældet. I stedet er der en indsamling i gang, blandt de lokale nyborgensere, der forsøger at samle penge ind til Aages mange hospitalsregninger.