Dansk frikirkeleder og "dæmon uddriver" fængslet i USA

112

14/07/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Torben Søndergaard er både helgen og dæmonuddriver. Nu er han blevet anholdt for våbensmugling

Danskeren Torben Søndergaard er blevet anholdt i Florida og sidder nu i fængsel

Det skriver Newsbreak

Torben Søndergaard, der er stifter og leder af frikirken The Last Reformation sidder lige nu i Floridas Baker's Country fængsel. 

Tidligere har Torben Søndergaard gjort opmærksom på sig selv i de danske medier, fordi han i sin menighed bliver anset for at være en helgen. Derudover laver han dæmonuddrivelser på små børn.  

Falske anklager?

Nu er han dog blevet anholdt og sigtet for smugling. Angiveligt skulle han have smuglet våben fra Mexico til USA. Kirken har været på besøg i Mexico, ifølge Torben Søndergaard selv, var planen med rejse at afholde bibelskoler, men nu er han blevet anholdt. 

I et opslag på Facebook skriver han: 

"Som vi ved, har vi fjender, der ikke kan lide os, når vi gør det, og det er derfor jeg sidder i fængsel under falske anklager om våbensmugling," lyder hans egen forklaring på Facebook. 

Torben Søndergaard har dog ikke selv adgang til Facebook og andre sociale medier. Han har i stedet brugt blyant og papir til at sende sine ord ud af fængslet og ind på kirkens facebookside. 

Panik og frygt i cellen

Torben Søndergaard fortæller også i sin besked, at han var overrasket over cellen: 

"Jeg blev smidt herind, og de låste døren bag mig, og jeg tænkte bare "Wow, hvad nu?". Panik og frygt begyndte at opstå i mig. Jeg var også ekstremt træt efter de 36 timer, hvor jeg næsten ikke havde sovet. "

Nederst i facebookopslaget skriver menigheden fra kirken, at Torben Søndergaard ikke længere er isoleret, men i en dele celle og at han har fået adgang til at tale med sin advokat.