Dansk avis får 325.000 kroner i bøde - Svindlede med coronastøtte

112

21/08/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Desuden er tre tidligere ledende medarbejdere blevet tiltalt.

Under coronapandemien blev der indført en række støtteordninger for erhvervslivet, så virksomheder ikke var tvunget til at dreje nøglen rundt, når de blev ramt af restriktionerne.

Efterfølgende er der dog dukket flere og flere historier op om svindel med de store støtteordninger, og nu har et af Danmarks fremtrædende medier fået en sekscifret bøde for at snyde med ordningen.

Dagbladet Børsen skal nemlig betale 325.000 kroner i bøde, og Børsen har valgt at acceptere bøden, efter National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK / Bagmandspolitiet) har afsluttet sin efterforskning.

Det skriver Politiet i en pressemeddelelse.

Solgte bevidst færre annoncer

Dagbladet Børsen A/S begrænsede salget af annoncer og udskød eller påvirkede annonceindtægter negativt for et beløb på ikke under 203.840 kroner i en periode op til den 8. juli 2020 med henblik på at opnå en højere kompensation for tabte annonceindtægter i forbindelse med Covid-19, end hvad dagbladet reelt var berettiget til. 

”Denne sag vedrører grænserne for, hvad en virksomhed aktivt må foretage sig med den ene hånd for at påvirke sine indtægter negativt, når virksomheden samtidig med den anden hånd beder om penge fra statskassen ved at ansøge om Covid-19-kompensation. Børsen har overtrådt denne grænse, og det er baggrunden for straffesagen og bødeforelægget på 325.000 kroner,” siger advokaturchef hos NSK, Niels Kjærsgaard.

Ifølge Politiets efterforskning har Børsen fået udbetalt 163.072 kroner i uberettiget kompensation. Det er tæt på det beløb på 126.655 kroner, som avisens egen advokatundersøgelse af sagen i 2021 landede på.

Bøden er ifølge reglerne på to gange det relevante beløb og lander dermed på omkring 325.000 kroner.

Ledende medarbejdere tiltalt

Tre tidligere ledende medarbejdere på Dagbladet Børsen er tiltalt for at medvirke til at svindle med coronakompensation.

Det skriver National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) på det sociale medie X, der tidligere hed Twitter.

"Ifølge tiltalen medvirkede de til dagbladets forsøg på at opnå en højere kompensation for tabte annonceindtægter i forbindelse med covid-19, end hvad dagbladet reelt var berettiget til," lyder det i opslaget.