Dagen, vi alle har ventet på: Her bliver 33-årigs skyld i Kirkerup-sagen afsagt

112

26/06/2024

Foto: Privatfoto
Foto: Privatfoto

Skrevet af J. Bøgen

Og der kommer til at være en særlig person på tilhørerpladserne.

Retssagen mod den 33-årige mand er begyndt.

Han er blandt andet tiltalt for at have bortført en 13-årig pige og udsat hende for grove seksuelle overgreb, samt for at have overfaldet en 15-årig pige og dræbt den 17-årige Emilie Meng.

Tidligere har det været oplyst, at den 13-årige pige ikke ville være til stede under retssagen.

Men nu har hun ændret mening.

Det skriver Se og Hør.

Nøje overvejelser

Den 13-årige piges bistandsadvokat, Hari Aaby Mandic, oplyser, at hun vil være til stede den sidste dag i retssagen sammen med sin mor og stedfar.

"Min klient har efter nøje overvejelse besluttet at deltage på den sidste retsdag for at få sat et foreløbigt punktum," skriver Hari Aaby Mandic i en mail til Ritzau.

Planen er således, at retsmødet indledes fredag klokken 10.00, hvor der skal afsiges dom mod den 33-årige mand.

Han har dog allerede erkendt det meste af det, der er relateret til bortførelsen og overgrebene mod den 13-årige pige, men nægter sig skyldig i anklagerne i de andre sager.

Hvad betyder 'at afsige skyld'?

Udtrykket "at afsige skyld" refererer til en juridisk proces, hvor en domstol eller en dommer afgør, om en person er skyldig i de anklager, der er rettet mod dem.

Det sker typisk, som i denne sag, ved afslutningen af en retssag, hvor der er blevet fremlagt beviser og argumenter fra både anklagemyndigheden og forsvareren.

Når en domstol afsiger skyld, betyder det, at den træffer en beslutning om, hvorvidt den anklagede har overtrådt loven som beskyldt. Hvis domstolen finder den anklagede skyldig, vil næste skridt ofte være en strafudmåling, hvor der afgøres, hvilken straf den skyldige skal modtage.