Brugte peberspray mod passager: Buschauffør anholdt

112

08/05/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

De to parter er ikke enige om, hvad der faktisk skete.

Mandag eftermiddag var bus 220 i Roskilde ude på en tur, der ikke gik som planlagt - for at sige det mildt.

Politiet fik nemlig en anmeldelse kl. 16.12 om, to mænd havde haft en kontrovers i en bus, og at der i den forbindelse var blevet brugt peberspray.

Da politiet nåede frem til stedet fandt de ud af, at de to mænd var den 26-årige buschauffør og en 37-årig passager, hvor sidstnævnte var den samme, som havde ringet til politiet.

Og herfra er meget usikkert, kan man forstå på Midt- og Vestsjællands Politis døgnrapport.

Forskellige versioner

Det er uklart, hvad der faktisk er sket, da de to mænd havde hver deres version af, hvad der var gået forud for episoden, men noget har ført til at de to mænd røg i totterne på hinanden - og det var i den forbindelse, chaufføren skulle have sprøjtet peberspray på passageren.

Buschaufføren blev anholdt og sigtet for vold og for at overtræde våbenloven, så en anden chauffør måtte tilkaldes for at overtage kørslen.

Udover pebersprayen blev den anholdte chauffør også sigtet for at have en totenschjæger som er et særligt form for slagvåben. Han er siden blevet løsladt.

Den 37-årige mand, der blev ramt af peberspray, blev undersøgt på skadestuen.

Politiet er nu gået i gang med at finde ud af, hvad der faktisk er sket, og i den forbindelse har man både afhørt de to involverede og et vidne.

Det fremgår ikke at politiets rapport, hvorfor chaufføren fandt det nødvendigt at køre ruten med våben til rådighed.