Brugs har fået nok - nu bliver tasker forbudt i butikken

112

10/07/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Det er en voldsom stigning i butikstyverier, der har ført til det drastiske tiltag.

2022 bød på en inflation, som vi ikke har set mage til i årtier.

Priserne på alt fra smør til kød skød i vejret, og det førte også en voldsom stigning i butikstyverier med sig.

Nu er vi mere end seks måneder inde i 2023, og inflationen faldt i juni for ottende måned i træk - en nyhed, der kan få priserne i dagligvarebutikkerne til at falde igen.

Men indtil det sker, er der stadig problemer med butikstyverier, og et bestemt sted har man nu fået nok.

SuperBrugsen i Ringe på Fyn har nemlig så store problemer med stadig flere tyverier i butikken, at man nu tager drastiske midler i brug:

Fremover bliver det simpelthen forbudt at medbringe tasker i butikken. Det skriver Fyens Stiftstidende.

"Vi har altid haft problemer med tyverier, men det er accelereret, ligesom i andre butikker, efter, at folk har fået færre penge mellem hænderne med energikriser og prisstigninger som følge deraf," fortæller butikschef, Janne Habekost, til mediet.

Ingen andre muligheder

Der har altid været butikstyverier i SuperBrugsen i Ringe, men omfanget er nu blevet så stort, at forbuddet altså er en nødvendigvis.

Netop tasker er hyppigt involveret i tyverierne, og det er derfor, man nu har tyet til forbuddet.

I stedet for at medbringe taskerne i butikken, skal man nu lægge tasken i et afslåst skab ved indgangen, og når man forlader butikken, kan man tage sin taske igen.

Selvom der nu bliver sat skilte op om, at man ikke må medbringe tasker i butikken, betyder det dog ikke, at butikkens ansatte kommer til at lege selvbestaltede politibetjente.

I stedet fortæller butikschefen, at man håber, at signalværdien kan være med til at ændre noget i folks adfærd. Derudover vil de ansatte også tage dialogen med kunder, der kommer ind med kunder, men butikkens ansatte har ikke hjemmel til fysisk at tage taskerne fra folk.

Og hvis nogen nægter at aflevere tasken, inden de skal ind for at handle, vil de ansatte være ekstra opmærksomme.