Bomberydder måtte rykke ud på bar: 25 liter øl blev sprængt i luften

112

22/08/2022

Foto: Presse-foto.dk
Foto: Presse-foto.dk

Skrevet af Redaktionen

De er ikke hver dag, at der lyder store bombebrag i Sønderborg. Endnu mere sjældent er det, at det er en fustage med øl, der måtte lade live i en øl-eksplosion, der satte vinduer i nærheden i vibrationer.

En bomberydder måtte mandag sprænge en fustage med 25 liter øl i luften.

Der var skabt et gevaldigt overtryk i fustagen, og derfor turde ejeren af værtshuset SKAAL på Rådhustorvet i Sønderborg ikke tage nogle chancer.

Til at foretage bomberydningen brugte sprængnings-eksperterne den kendte ‘Rulle-Marie’. Der i overlegen stil rykkede ind på baren.

Politiet havde forinden afspærret området. Folk i nærheden var ligeledes blevet advaret om, at der ville komme et brag af rang. Det kom så også kort før klokken 18.

Indehaveren af cafeen, Lars Børsting, bekræftede inden sprængningen over for Sønderborg Nyt, at sprængninger skulle finde sted:

“Jeg kan bekræfte, at vi har en øl-fustage, som er overgæret og dermed er blevet deform. Øl-fustagen kommer fra en af vores leverandører, og vi har bedt om hjælp til at få den fjernet, så vi sikrer, at ingen personer kommer galt sted.”

Advarslen fra Syd- og Sønderjyllands Politi lød:

“Politiet er i øjeblikket til stede ved værtshuset Skaal i det centrale Sønderborg. Der er problemer med overtryk i en øl-fustage. Og for en sikkerheds skyld er EOD (Explosive Ordnance Disposal dvs. bomberydderne, red.) på vej for at tage hånd om fustagen,” skrev de på Twitter.