37-årig sjællænder i retten - holdt 3-årig datter fanget i bur

112

04/08/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Vi skal advare om, at beskrivelserne i artiklen kan virke stødende for nogle læsere.

En 37-årig mand fra Sydsjælland skal i retten forsvare sig i en sag, hvor han er tiltalt for vold og frihedsberøvelse mod sine to døtre på henholdsvis tre og fem år.

Vi skal advare om, at der i de følgende afsnit er beskrivelser af, hvad manden er tiltalt for at have udsat sine børn for. Hvis man ikke ønsker at læse beskrivelser, kan man hoppe ned til mellemrubrikken, hvor der vil blive refereret til episoderne, dog uden grafisk beskrivelse

Den ene lille datter, den dengang treårige, blev ifølge anklageskriftet lukket inde bag gitteret i et skraldespandsstativ i laden af sin far. Hun blev siden fundet af sin mor, hvor den lille pige sad grædende i det trange bur og desuden havde tisset i bukserne.

Året før havde den 37-årige mand, ifølge anklagen, kastet en lighter i hovedet på den dengang femårige med en sådan kraft, at pigen måtte limes på skadestuen for at lukke den flænge, lighteren havde lavet.

Nægter sig skyldig

Den 37-årige mand skal for retten i Næstved i næste uge, og han nægter sig skyldig i tiltalen. Det skriver B.T..

Det fremgår ikke af tiltalen, hvor længe den yngste af pigerne var låst inde, men der er rejst tiltale efter straffelovens paragraf 261, stk. 1 om frihedsberøvelse. I forhold til almindelig juridisk praksis kunne dette tyde på, at der er tale om mellem 30 og 60 minutters fangenskab.

Der er heller ikke nogen melding om, hvordan politiet fik kendskab til de påståede forbrydelser.

Frihedsberøvelse kan ifølge straffeloven straffes med bøde eller fængsel indtil fire år.

Straffesagen skal afvikles som en domsmandssag, fordi den 37-årige nægter sig skyldig. Det betyder, at en juridisk uddannet dommer og to lægdommere i fællesskab skal tage stilling til både skyldsspørgsmålet og en eventuel straf.