36-årig syrer svindlede for 126 millioner

112

03/09/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

En 36-årig syrisk statsborger er i dag blevet varetægtsfængslet sigtet for organiseret hvidvask af mindst 126 millioner kroner. Sagen hænger sammen med et andet sagskompleks, hvor flere allerede er dømt. Det skriver politiet i en pressemeddelelse.

Københavns Politi slog fredag aften til og ransagede på en adresse i Midt- og Vestsjællands Politikreds, hvor en 36-årig syrisk statsborger blev anholdt og sigtet for organiseret hvidvask af ikke under 126 millioner kroner. I dag blev han fremstillet i grundlovsforhør og efterfølgende varetægtsfængslet frem til den 28. september.

Aktionen og sigtelsen af den 36-årige mand udspringer af en anden omfattende efterforskning i Københavns Politi mod et organiseret hvidvasknetværk. I den sag blev en 22-årig mand, ligeledes syrisk statsborger, i mandags idømt tre års fængsel for medvirken til hvidvask af ca. 78 millioner kroner. Han blev samtidig udvist af Danmark for bestandigt. Han udbad sig efterfølgende betænkningstid i forhold til eventuel anke.

Derudover blev der den 3. august afsagt dom over netværkets formodede bagmand. Der er tale om en 45-årig mand, der blev idømt fem års fængsel for at have organiseret hvidvask af 128 millioner kroner.

Københavns Politi kan ikke udelukke, at efterforskningen vil føre til flere anholdelser.