21 kreditkort på 45 dage: Rumænsk tricktyv snød ældre borgere

112

12/4/22 | 18:54

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

En 42-årig rumænsk statsborger dømt for tricktyveri for 128.000 kroner. Det skriver politiet i en pressemeddelelse.

Retten i Sønderborg har dømt en 42-årig rumænsk mand et år og fire måneders fængsel, og udvisning af Danmark med et indrejseforbud i 12 år for tricktyverier. Den 42- årige blev dømt for i alt 68 forhold.

Manden blev dømt for at have stjålet kreditkort fra ældre mennesker og hævet penge på kortene. Tricktyverierne er foregået i butikker og efterfølgende har den dømte hævet i alt 128.000 kroner på de stjålne kort. Tyverierne er typisk foregået ved at manden sammen med en kvinde, har stillet sig tæt på offeret. Den ene har så afledt offerets opmærksomhed, mens den anden har stjålet taske eller pung. 

Det første tyveri fandt sted i november 2018, hvorefter manden forlod Danmark og først vendte tilbage i oktober året efter. Han blev i Danmark til december 2019 og stjal i løbet af de 45 dage i Danmark kreditkort fra 21 ældre mennesker og hævede penge på dem, inden han igen forlod landet.

I Haderslev stjal den 42-årige eksempelvis sammen med kvinden en pung fra en ældre kvindes taske. Den ældre kvinde opdagede først tyveriet, da hun skulle betale ved kassen. Forretningens overvågningskameraer viste, at tyveriet var foregået, mens den ældre kvinde havde kigget på varer i forretningen.

Tricktyverierne er begået i hele landet, både København, Århus, Nordjylland og Syd- og Sønderjylland. Den 42-årige blev efterlyst i alle landets politikredse og da han i november 2021 vendte tilbage til Danmark blev han anholdt i en lejlighed i Århus.

Politiet efterforsker fortsat sagen mod kvinden.