16-årig pige voldtaget af 41-årige mand

112

12/4/22 | 11:43

Foto: Politiet
Foto: Politiet

Skrevet af Redaktionen

Manden er dømt for at have presset en ung pige til sex, ved at true med at offentliggøre intime billeder - såkaldt sextortion. Det skriver politiet i en pressemeddelelse.

Den 41-årige mand var tiltalt for over i over et halvt år ugentlig at have truet sig til sex med den unge pige, som var 16 år da misbruget begyndte. Overgrebene fandt blandt andet sted i Albertslund.
Først da pigen kontaktede en hotline for børn og siden politiet, blev overgrebene stoppet.

“Sagen her er et godt eksempel på, hvorfor man straks skal gå til myndighederne, hvis man bliver truet på denne måde”, siger senioranklager Helene Lindberg Brædder.

Da sagen kom til Københavns Vestegns Politis kendskab, blev der med det samme indledt efterforskning, som i første omgang drejede sig om at fastslå gerningsmanden identitet, som han havde løjet om over for pigen. I ugerne efter blev manden anholdt og fremstillet i grundlovsforhør. Han har siden siddet fængslet i sagen.

“Manden har misbrugt en ung og psykisk sårbar pige. Han har truet med, at han ville sprede falske rygter om hende, og at han ville offentliggøre intime billeder af hende, hvis hun ikke havde sex med ham. Det er voldtægt og i det lys skal man se straffen”, siger Helene Lindberg Brædder.

Ud over fængselsstraffen har Retten i Glostrup givet den 41-årige mand forbud med at kontakte børn og unge under 18 år via internettet.

Den dømte har valgt at anke dommen til landsretten.