15 år er gået: Og nu vil Klaus Riskær Pedersen have lov igen

112

28/02/2023

Foto: Mogens Engelund, CC BY-SA 3.0 <https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0>, via Wikimedia Commons
Foto: Mogens Engelund, CC BY-SA 3.0 <https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0>, via Wikimedia Commons

Skrevet af J. Bøgen

Synes du, det skal ophæves?

I 2008 kunne hele Danmark følge med i erhvervsmanden Klaus Riskær Pedersens fald fra tinderne.

Han blev nemlig idømt et forbud mod at lede en virksomhed, efter han blev fundet skyldig i en sag om grov økonomisk kriminalitet.

Der er forskellige meldinger om, hvor meget Riskær Pedersen reelt skylder til både det offentlige og private kreditorer, men i 2019 løb det samlede beløb, ifølge hans kreditorer, op i 169 millioner kroner.

Ved Folketingsvalget i 2019 forsøgte erhvervsmanden at komme i Folketinget, da han stillede op for partiet Borgerlisten (som han selv stiftede), men han kom ikke ind, da han kun fik 0,8 procent af stemmerne.

Om han forsøger at stille op til Folketinget igen i fremtiden er uvist, men sikkert er det i hvert fald, at han vil have lov til at drive forretning igen.

Klaus Riskær Pedersen vil nemlig have domstolene til at ophæve hans forbud mod at være direktør i et selskab med begrænset ansvar. Det skriver SE og HØR.

Forbud gælder "indtil videre"

I forbindelse med sagen fra 2008, hvor Klaus Riskær Pedersen også blev idømt seks års fængsel, blev hans forbud mod at agere direktør sat til at gælde "indtil videre". Det betyder, at det gælder, indtil andet et besluttet.

Men nu mener erhvervsmanden altså, at det er på tide at få afprøvet, om 15 års forbud ikke er nok.

Det er uvist, hvornår spørgsmålet kommer for retten, men det er nu heller ikke, fordi Klaus Riskær Pedersen ikke har set mere til det indre af de danske retssale.

For nogle uger siden blev han frifundet i en sag, hvor han var tiltalt for at agere direktør i sine sønners virksomhed Reboot ApS.

Anklagemyndigheden mente nemlig, at det var Riskær Pedersen, der havde ledet sine tre sønners virksomhed, selvom den stod i deres navn, men Københavns Byret mente ikke, at der var tilstrækkeligt med bevis for, at det var tilfældet.

Dermed blev Klaus Riskær Pedersen frifundet, og da anklagemyndigheden har valgt ikke at anke til landsretten, står den dom altså ved magt.